تاثیر مصرف سبزی جات در پیشگیری از دیابت و چاقی

مطالعات جدید نشان می دهد ماده ای به نام نیترات که در سبزی جات پهن برگ مانند اسفناج، کاهو و کرفس موجود است، می تواند به سلامت قلب یاری کند و خطر ابتلا به چاقی و دیابت را کاهش دهد.

تاثیر مصرف سبزی جات در پیشگیری از دیابت و چاقی

به گزارش خبرنگار مهر، محققان دانشگاه کمبریج به این نتیجه رسیدند که خوردن سبزیجات سبز غنی از نیترات، خطر فراوری هورمون اریتروپویتین که از کبد و کلیه ها ترشح می شود را کاهش می دهد.

این هورمون تعداد گلبول های قرمز خون را در بدن تنظیم می نماید. هنگامی که بدن مبتلا به بیماری قلبی عضلانی می شود، دچار کمبود اکسیژن می شود. اریتروپویتین با افزایش فراوری گلبول های قرمز خون، این کمبود اکسیژن را جبران می نماید. با این حال، بالا رفتن تعداد گلبول های قرمز خون باعث غلیظ شدن خون می شود. در چنین شرایطی اعضای بدن و بافت ها ممکن است دچار کمبود شدید اکسیژن شوند و به دلیل اینکه خون بسیار غلیظ شده و از مویرگ ها به آسانی رد نمی شود اکسیژن کافی دریافت نمی نمایند.

براساس یافته های این مطالعات، مصرف سبزیجات غنی از نیترات می تواند خون را رقیق نموده و تعداد گلبول های قرمز خون فراوری شده را کاهش دهد که تأثیر بسیار مهمی بر روی سلامت دارد. مصرف این سبزیجات می تواند از ایجاد لخته خون در رگ ها، سکته یا حملات قلبی جلوگیری کند.

نیترات همچنین می تواند با تبدیل کردن چربی های بد به چربی های خوب از دیابت و چاقی جلوگیری کند. در این فرایند، سلول های سفید دارای چربی بد، به سلول هایی که چربی خوب دارند تبدیل می شوند.

منبع: همشهری آنلاین

به "تاثیر مصرف سبزی جات در پیشگیری از دیابت و چاقی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاثیر مصرف سبزی جات در پیشگیری از دیابت و چاقی"

نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید