اسیدکاری چاه نفت با فناوری سیال فوم در نفت خیز جنوب

به گزارش دَبی بلاگ، شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب عملیات اسیدکاری 17 حلقه و بهینه سازی عملیات احیای چهار حلقه چاه نفت را با استفاده از فناوری سیال فوم با موفقیت اجرایی کرد.

اسیدکاری چاه نفت با فناوری سیال فوم در نفت خیز جنوب

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، رامین روغنیان، معاون فنی مهندسی نفت این شرکت در این باره گفت: انجام عملیات اسیدکاری چاه با یاری فناوری سیال فوم سبب افزایش دبی فراوریی به میزان در مجموع 7500 بشکه در روز و تسهیل و تسریع در عملیات جاری و دسترسی به برنامه های تثبیت و افزایش فراوری چاه ها شده است.

وی اضافه کرد: با توجه به اهمیت و لزوم استفاده از روش های جدید و به روز انگیزش چاه به منظور افزایش و نگهداشت دبی فراوریی چاه های مناطق نفت خیز جنوب، اداره مهندسی بهره برداری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در سال های 97 تا 99 اقدام به آنالیز و برنامه ریزی استفاده از فناوری فوم (Foam) به منظور به کارگیری در عملیات اسیدکاری انتخابی و احیای چاه های فراوریی در سطح مناطق نفت خیز جنوب کرد.

معاون فنی مهندسی نفت شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب درباره استفاده از این فناوری مطرح نمود: این فناوری ابتدا در مطالعات کتابخانه ای و آزمایشگاهی کاربرد سیال Foam به منظور بهینه سازی عملیات زنده سازی چاه با تزریق نیتروژن آنالیز شد و پس از این با توجه به خواص سیال یادشده و تنوع کاربردهای آن در عملیات های مرتبط با چاه های نفت و گاز، برنامه ریزی برای استفاده این فناوری در عملیات اسیدکاری انتخابی با فوم نهاده شد.

روغنیان توضیح داد: درباره اسیدکاری انتخابی با توجه به مشبک کاری اغلب چاه های مناطق نفت خیز در بیش از یک لایه و احتیاج به اسیدکاری انتخابی به منظور حصول اطمینان از نفوذ اسید تزریقی در لایه هدف ابتدا در مطالعات کتابخانه ای و نشست های کارشناسی، امکان سنجی استفاده از سیال Foam به عنوان گزینه ای مناسب برای اسیدکاری انتخابی در دستور کار نهاده شد. در این نوع عملیات با توجه به ویسکوزیته بالای فوم و نفوذ کمتر آن در سازند و ویژگی Phase Trapping این سیال از آن به عنوان Diverter استفاده می گردد.

وی درباره مزایای سیال فوم اظهار کرد: سیال فوم ضمن کاهش آسیب به سنگ مخزن، ضمن کاهش و کنترل نفوذ اسید در لایه با تراوایی بالا سبب راهنمایی اسید به طرف لایه کم تراوا می گردد و در نتیجه به بهبود کیفیت و کارایی اسیدکاری لایه هدف یاری می نماید.

معاون فنی مهندسی نفت شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب ادامه داد: همچنین به علت جدا شدن گاز از مایع (نیتروژن و آب) بعد از کاهش کیفیت فوم در سرانجام عملیات و کاهش ویسکوزیته فوم، فرآیند تمیزسازی چاه به سهولت انجام می گردد و همچنین گاز نیتروژن تزریقی اثر مثبت زیادی در فرآیند زنده سازی چاه دارد.

روغنیان توضیح داد: درباره بهینه سازی عملیات احیای چاه، با توجه به اینکه سیال فوم در درون ستون چاه به صورت جریان تک فاز و مه آلود حرکت می نماید،از این رو این جریان از ایجاد جریال لخته ای که سبب افت فشار زیاد در ستون چاه می گردد ممانعت و با بهبود عملیات تزریق نیتروژن (با کاهش میزان نیتروژن مصرفی و کاهش زمان عملیات زنده سازی) به احیا و تمیزسازی ستون چاه یاری می نماید.

وی گفت: در این راستا بعد از انجام آزمایش های مربوط به آنالیز کیفیت و کارایی افزایه Foaming Agent همچنین آنالیز چاه های انتخابی، عملیات اسیدکاری انتخابی با فوم برای 17 حلقه چاه و عملیات بهینه سازی احیای چاه با تزریق نیتروژن برای چهار حلقه چاه طراحی و اجرا شد و به افزایش دبی فراوریی به مقدار 7500 بشکه در روز انجامید که با توجه به احتیاج به این نوع عملیات در سطح مناطق نفت خیز جنوب، 25 حلقه چاه نیز در برنامه اجرای این عملیات قرار دارند.

dorezamin.com: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!

منبع: خبرگزاری آریا
انتشار: 17 مهر 1400 بروزرسانی: 17 مهر 1400 گردآورنده: dabiblog.ir شناسه مطلب: 15137

به "اسیدکاری چاه نفت با فناوری سیال فوم در نفت خیز جنوب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اسیدکاری چاه نفت با فناوری سیال فوم در نفت خیز جنوب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید